30 Juli

Hejsan hoppsan!

Igår var jag i Haninge med Jassan. Hittade lite grejer, bilder kommer!
Idag har jag varit i Haninge igen, köpte en vågtång som inte fanns igår inne i HaningeC. Nu tänkte jag ta kort på Sorunda shoppingen och gårdagens shopping.

Nytt i sminkväskan

Köpte ett nytt läppstift nere i centrum idag på förmiddagen. Letade efter ett som man bara kan kladda på hur som helst, när som helst, och fann detta från Lumene. Färgen heter 3- Nude beige.

Kvällsmys!

(inköps lista)
Sitter hos min pojk, lyssnar på musik och kollar på kläder. Hans katt håller mig sällskap genom att gå fram och tillbaka förbi skärmen och trycker sitt söta lilla face mot mitt. Mys!
Veckan som kommre blir väldigt slapp. Imorgon tänkte jag lägga upp en vagn på blocket och sen fota förra veckans second hand shopping. På torsdag eller fredag blir det shopping för fulla muggar med min fina vän Jassan.
Nu kallar sängen på mig.

Från den första stunden.

Sitter och avnjuter ett par Leona Lewis låtar. Gamalt är bäst. Den dystra stämningen som kommer med låtarna passar väldigt bra såhär på kvällskvisten. En del av mig som jag nästan glömt helt bort kommer sakta tillbaka. Blir på sånt där myshumör och bara massa olika tankar svävar förbi. Det är skönt att få vara ensam ibland och bara låta natten smyga sig på och låta tankarna sväva precis som dom vill. Som sagt, ensamheten är härlig att besöka men farlig att fastna i!

Vilken tur jag har att Olivia kommer imorgon då! Simon åker iväg inatt, en hel vecka! Kommer vi klara detta?? Jadå, inte ens distansen kan dela två hjärtan som hör ihop.


Aja, en påminelse till mig själv.

Det är lätt att falla tillbaka till något som lockar, men jag ska alltid komma ihåg... Att jag inte förtjänade det du gjorde mot mig, och att jag är starkare än dig nu. Jag står på toppen och ser ner på dig. Finns ingen skönare känsla än den som kittlar så skönt i magen när jag äntligen inser att detta är lycka och äkta vänner.

-

when it's hard to smile, fake it until you make it.

jag och mina fina gummisar.




24 Juli

I helgen har mammas barndomsvän från london varit här med sina barn. Vi har bara myst hela helgen, bla plockat blåbär, grillat och badat. Nu ikväll ska jag ut och övningsköra en sväng. Imorgon är det vardag igen, men inte för mig! Jag ska nog bara ligga i soffan och kolla på film om man ska tro på väderprognosen.

Pray

Ohh Ohh Ohh .. and I pray
I just cant sleep tonight.
Knowing that things aint right.
Its in the papers, its on the tv, its everywhere that I go.
Children are crying.
Soldiers are dying
Some people don't have a home
But I know there's sunshine behind that rain
I know there's good times behind that pain, hey
Can you tell me how I can make a change
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray

I lose my appetite, knowing kids starve tonight.
And when I sit up, cause my dinner is still on my plate.
Ooo I got a vision, to make a difference.
And its starting today.

Cause I know there's sunshine behind that rain
I know there's good times behind that pain, hey


Haven`t tell me how I can make a change
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray
I close my eyes and I can see a better day

I close my eyes and pray
For the broken-hearted.
I pray for the life not started
I pray for all the ones not breathing.
I pray for all the souls in need.
I pray. Can you give em one today.
I just cant sleep tonight
Can someone tell how to make a change?

I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and I pray

I pray ..

I close my eyes and pray ..


Flaggan står på halvstång. Ni vet varför.

Gårdagen


en mumsig plankstek gled lättsamt ner i magen.


Lätt att vara snygg i de där brillorna!

allt till inget

Sitter och skriver fran simons mobil. Vi har vsrit och kollat pa harry potter ikvall. Det var verkligen jatte mysigt. Och vem haller inte med om att sista filmen helt klart tar de andra filmerna? Antar att det inte ar nagon som missat vad som hant i norge? Syrran bor ju i oslo och ar bara en av manga som kannt effekten av bomben. Jag ar knapp, men min forsta tanke nar jag horde om detta tankte jag: det har kommer sta i histora bockerna om nagra ar. Knasig forsta tanke men jag kunde inte hjalpa det. Har ni tankt vad.overkligt detta ar? I vart grannland har det skett ett stort bombattentat och nagon galen javel har sprungit runt pa en o och dodat massa ungdommar. Detta land som lika garna kunde varit vi? Tank bara om allt detta hant oss under veckan da vara politiker ar pa gotland? Kaos...usch vilken hemsk tanke. Men det kunde verkligen lika arna varit oss det drabbat. Jag som dromt mardrommar om attbdrt skulle vara krig har i sverige. Nej uschh! Slut snackat om detta.blir bara deprimerad over att det finns sanna manniskor. Doda oskyldiga manniskor och sedan ha det pa.sitt samvete? Hur kan man leva mdd sig sjalv? Fran det ena till det andra, nu borjar min semester. Skont! Fast anda jag kommer sakna mitt underbara jobb! Hela.helven ar fullbokad, och pa tisdag drar simon utomlands och da kommer alskadd olivia hit. Saknat henne massor. Senare i sommar ska jag till syrran. Hoppas saker och ting lugnat ner sig da. Och till min alskade syster, hall er inne! Vill traffa dig hel nasta gang. Puss till alla idioter dar ute!

22 Juli

Idag har det varit work. Cycklat runt i nynäs och sålt mackor. Sista arbetsdagen idag också, känns oerhört skönt! Nu ska jag kolla på film och sedan bege mig ner till centrum och möta upp mamma.

Lunch

(provade funktionen fota mat på min kamera, hahah)
Just för tillfället äter jag lunch, pyttipanna! Ska snart möta upp Jassan. Vet inte riktigt vad vi ska göra kanske ta en glass i hamnen eller liknande, vi får se. Nu ska jag äta upp och sedan byta om.

Nytt på H&M

Det finns EN anledning att längta till hösten och det är alla fina kläder.

Kvällsinlägg

Det blev inget bad men det blev en stund nere på ringvägen med mamma och pappa. Efter tog vi en glass i hamnen. Ett mycket bra slut på en lång dag.

Landfjärden

Igår efter jobbet åkte jag och några tjejer ifrån min klass ut till Landfjärden, där Filippas pappa bor. Mitt i skogen. Vi drog och handla lite mat och sedan drog vi ut till landet. Där grillade vi middag, åkte moppe ner till vattnet och bada, grillade marshmallow, kollade på film och sjöng singstar. Vi tog även en tur med en permobil! Väldigt mysigt måste jag säga. Imorgon blir det ledigt ifrån jobbet, för då ska filippa till ögonläkaren. Så imorgon lägger jag mig på stranden (om vädret tillåter det).

Juste här om dagen när jag och mamma var på second hand butiken hittade jag en mocka klänning, en svart kjol, en virkad tröja och två armband. Kort kommer senare i veckan eftersom kläderna just för tillfället ligger i tvätten.


Nu ska jag och päronen ner till havet och ta ett kvällsdopp!


Vart tog värmen vägen???




Snyftar lite för mig själv när jag tittar ut genom fönstret och inser att sommaren är på väg bort. Mörkare och mörkare kvällar... Och framför allt! Dagar utan solning? Höh? Jag blir blekare för var dag! Menar ni att jag måste fejka min bränna på sommaren?? Detta funkar inte. Ge mig sol nu innan jag tynar bort och blir ett lik. Saknar cypern, tar snart ett sista minuten flyg dit. Brrrr...

Just nu!


känner mig sådär tokig just nu... Går inte att förklara. Tröttheten är överallt.
Övertrött, det är något som är farligt de. I alla fall om man heter Ulrica Sofia Söderqvist.. Suck.

Shoe broe


(ledsen för snedvridningen!)

Och favoriten!

Som ni ser så har jag precis laddat in lite bilder på datorn. Bilderna är såklart från Kajpartaj som va i helgen! Vad ska man säga? Mycket skratt och en kväll som förlängde livet. Ett band som var suveräna, bjöd på sig själva och va bara allmänt grymma. Stand-ups av Thomas Järvheden och Kodjo Akolor. Vad mer kan man säga liksom? Gryyymt. Mycket tjat från min sida. Men bilderna skulle upp och jag blev påmind om allt roligt.
Kram.


Coachen här!

Tjenare, helgen är slut och så är även vilan. Under helgen har jag varit och kollat på kajpartaj! Och bara slappat. Kajpartaj var helt klart över förväntan och jag var supernöjd när kvällen slutade sådär halv 12. Tog cykeln hem och det blev nog en ganska tidig kväll? För övrigt har jag shoppat massa också! Två par jeans, 2 linnen och ett par skor och lite trosor... Jaa ett halsband också! Viktigt, viktigt. Nu ska jag ge ett försök till att få upp lite bilder så får vi se hur det går.


Från i fredags! En mycket givande kväll!


nya halsbandet som redan fått smeknamnet bajskorvern.....

Sova

(Mathias och William i Edsbyn)
Nu ska jag släcka lampan och sova. Har varit uppe för länge för att kunna gå upp klockan 7! I morgonbitti bär det iväg till Filippa, då ska hon och jag ta en snabb jogging tur längst havet för att sedan fixa oss och börja jobbe. Sista jobbar veckan imorgon, känns skönt. Kram

17 Juli

Idag vaknade inte jag förren 11 då min mobillarm ringde. Skönt att få sova ut, nästa vecka står klockan ställd på 7, så det gäller att njuta denna vecka! Dagen har varit helt ohändelserik än så länge. Men efter lunch/middagen som serveras snart bär det av till sorunda för lite second hand shopping med mamma. Det kan hända att dom har stängt nu under juli och om det nu skulle vara det idag så tänkte jag och mamma födröja resten av eftermiddagen med att övningsköra.
Juste 1 Augusti kommer min kusin vitamin ner hit och underhåller mig. Vi ska väl turista i stan eller ligga på stranden eller något annat kul, beroende på väder. Det blir trevligt.

you can't bring me down

Som ni märker är Linnea den ledande i uppdatering. Hemskt ledsen, men mitt liv är lite ut och in just nu. Jag hittar varken upp eller ner. Det vill säga att vi tar en tur med bergochdalbanan! Men snart är jag tillbaka på den stadiga grund jag byggt upp. Så under tiden får ni leva med att jag svajar. Men annars rullar allt på, för tillfället sitter jag redo och väntar på att vi ska dra vidare på kajpartaj! Det kommer olika komiker dit och vi ska festa loss. Jag morsan och farsan! Haha, nej men skönt att tillbringa lite tid med min familj. Precis det som behövs nu. Annars har det varit shopping idag, lägger upp bilder för det imorgon troligtvis!

Men igår! Roliga grejer mina damer och herrar! Då cyklade vi från ösmo ut på muskö ut en bit, där pappa lastade upp våra cyklar och körde iväg. Vi gick upp i skogen och vidare till en liten gummibåt, där i knöt vi fast våra träningskläder och hoppade i, vi simmade tvärs över och sedan hem till min tränare i lidatorp. Där blev det grillning och mys! Som sagt ibland har livet sina toppar! JAg njöt hela tiden!

bilderna laggar kommer sen.. puss /uu

.

Andra hand

På väg hem från centrum. Har varit och ätit lunch med pojken min och hunnit med lite second hand shopping. Hittade lite grejer, slänger upp kort när jag kommit hem. Kram

Hemma

7
Nu är jag hemma efter några dagar uppe i Hälsingland. Vi har bara tagit det lugnt, ätit gott, badat, solat och haft det mysigt! Nu ska jag hoppa upp i duschen och ikväll blir det nog lite målning.
Tjing!

I bilen

Nu är jag på väg till hälsingland. Sitter i bilen med min sovande pojkvän i knät. Just nu är vi vid Uppsala så det återstår typ 3-4 timmar? Filmen igår var kalas bra. Efter att ha läst böckerna och sedan sett filmerna brukar man vara besviken, men dom hade verkligen fått med det man hade hoppats på i den här filmen. så vid kvart över 2 inatt grabba jag och pojken min en taxi och åkte hem till mormor. Det har alltså inte blivit så mycket sömn för denna natt. Men det var det helt klart värt! Korten som kommer att tas under veckans kommer troligtvis upp i helgen eller under nästa vecka. Nu ska jag roa mig med att kolla på film.

Saknat mig?

Jag har lyst med min frånvaro, hela helgen jobbade jag ju och jag jobbar nu med!
Jag jobbar ute på torö, ett ställe som många stockholmare har som sommarställe. Jag är simlärare och tar hand om barn från 3 och uppåt. Det är rena rama drömjobbet! Ungarna är helt underbara och jag stortrivs. Jag älskar att planera och styra å ställa, det är precis det jag får göra också! För övrigt är det den bästa kombinationen då min överflödiga kärlek som jag har till små barn kommer till nytta! Lycka!

Hahaha nu tycker ni säkert att jag svamlar en massa, skit trött och ska sjunka ner i min bok nu innan simon kommer och vi ska mysa. Bör nog också tvätta mig efter allt havs vatten! Pöss

12 Juli


Idag åker jag in till stan och äter middag och kollar på harry potter premiären! Efter det åker vi och slaggar hos mormor och imorgon åker jag till hälsingland. Så det blir nog inte så mycket bloggande från min del resten av veckan. Ska försöka skriva nått iallafall. Ni får ha det bra, för det ska jag. Kram

Haninge

Bättre bild kommer!
Idag vare inge vidare här ute i skärgården så vi valde att skippa båtturen. Jag och Mathias åkte istället in till Haninge och handla lite och åt lunch på ett grekiskt hak. Jätte mysigt. Hittade ett linne, en tröja och ett par shorts. Tar kort sen.
Nu kommer snart farmor och lelle upp och då blir det grillning!

-






Let the sunshine in,




Svår flirtad modell

9 Juli

Idag har jag och min familj, farmor, farfar och min pojk legat på stranden hela dagen. Efter stranden åkte vi och åt middag nere på hembyggdsgården här i Nynäshamn. Jäkligt gott asså! Nu ska jag packa lite grejer och bege mig till Mathias. Imorgon vankas det en sjötripp med faster, farbror, kusiner, kusinbarn och päronen mina. Mysigt värre, ha en bra kväll.

Tröött tjej.

Åh, idag har jag jobbat och slitit! Helst av allt hade jag nog bara varit hemma idag och tagit det lugnt. Men nej, upp vid 5 å jobba. Suck asså, imorgon är sista dagen och sen bye bye jobbet ses i höst! Skönt säger jag! Dock har jag två veckor till sen innan jag får semester på riktigt. Ska ju jobba som simtränare! Jaja, skönt att det regnade imorse och jag hade på mig långbrallor och så kommer man hem till solen. Rätt galet. Aja väntar på maten sen ska jag byta om och kanske ta mig en sväng med systemkameran. Det var länge sen!

Berättelsen vi aldrig glömmer!

Detta är en berättelse Linnea kanske kommer behöva rätta mig i, då jag själv snart glömt det hela för att jag haft sånna skratt attacker hela tiden. Och för den delen suger jag på berätta, så Linnea om du vill återberätta detta så att allt blir rätt är det helt ok om du ändrar det jag skrivit ned här nedan för!

Sagan om the grillmasters!

Vi kan börja med att berätta att det en gång var en Ulrica och en Linnea som tänkte ta sig ett kvällsdopp. Flickorna tog av sig sina kläder och bytte om till bikinis. Det verkade bli en fin kväll, och ett kvällsdopp skulle vara pricken över i. Flickorna var dock inte ensamma på denna badplats, de hade sälsskap av ett par som skulle avnjuta ett par grillade hamburgare denna kväll. De tände den lilla engångsgrillen som de troligtvis köpt från affären, placerade den på en liten sten mitt bland högt gräs. Den smarta Ulrica insåg direkt faran och upplyste för Linnea att detta skulle sluta med en brand! Hon sa det också ganska högt då paret inte pratade svenska. Sekunderna gick och Ulrica hade rätt snabbt som fan spred sig elden och det som hade börjat med en liten gnista i ett grässtrå slutade med en hel gräsmatte brand! Haha okej... så står blev den inte riktigt, men nästan... Typ. Flickorna kunde inte hålla sig för skratt och drog det ena skämtet efter det andra. Och ja, skämten räckte hela kvällen. 
Killen i parets telefon ringde och han svarade: -Ja, hallå kommer ni snart eller? 
Nu undrar ni säkert hur flickorna kunde veta att han sa det då han inte pratade svenska??? Precis, det var just det han gjorde... Pratade svenska. Pinsamt? Jaa, det tyckte tjejerna också. Men det gjorde de hela ännu roligare. Och ungefär typ efter en kväll med skämt som inte är lika roliga om man återberättar dom för utstående så var den historien slut. 

Kan lova, det var dagens händelse! Vi har bildbevis! 

 

Tips

Bingo Rimérs nya bok En flickfotografs bekännelser är en perfekt sommarbok. Mycket bilder, lättläst text och lättsam handling. Kan ju tycka att Bingo överdriver en del, men vad vet jag kanske har han haft så bra flyt i sitt liv som det står i boken.
Jag läste ut den här boken idag nere på stranden och jag började med den för mindre än en vecka sen, då jag inte lägger ner mycket tid alls på läsning. Så den går väldigt fort att läsa.
Nu väntar en ny bok som jag har fått låna av Ulla!

Dagens

Är det inte skönt med alla sommarkläder? Långa sköna klänningar, stora linnen och magkorta tröjor. Hur skönt är inte det då? Bara slappa kläder. Dagens kläder är ett linne och en mönstrad kjol ifrån ginaT.

Sommar på riktigt

Jassan brassan
Nu börjar det verkligen kännas som sommar! Ryggen är bränd, näsan lyser röd och man ligger och solar och badar hela dagarna lång. Idag har jag Ullis och Jassan legat på ett berg vid havet hela dagen och haft det allmänt bra. Bränt mig har jag även gjort. Känns som jag har botox i hela ryggen, stelt och jävligt. Nu efter maten tog jag och pappa ett kvälls dopp nere på ringvägen. Nu vankas det film. Mysigt värre. Livet leker mina vänner!

Mjuk start!

Idag gjorde jag det! Äntligen!!! Wheeey, jag tog mitt första dopp idag! Lycklig och stolt är två ord som passar in väldigt bra på mig angående denna fina händelse! Med mjuk start som översrkift tänkte jag att jag ville berätta att vi tar en mjukstart från dagens bilder. Det är riktigt hemska bilder så vi tar det lite lugnt nu så folket slipper få en ordentlig chock!



Och jaa, stringen var planerad! Haha

Tips!

Här kommer ett tips från coachen! Jag har nämligen köpt ett naglack från depend! Nu tänker ni jaha vad är det för kul med det då?

Men såhär är det! Tack vare allt klor är mina naglar mjuka och blir fransiga och går av hela tiden, så nu kör jag en nagelkur. Genom att fila naglarna lite lätt varannan dag och lacka på detta naglack som är 3in1 så börjar jag äntligen få lite längre och finare naglar. Jag gillar naglacket då det både är ett basnaglack som gör att vanliga naglack sitter kvar bättre och längre! Och annars funkar som topplack också då det är glansigt!


hamna på sniskan men me love it!

Dagens

Måste bara påpeka att det är förjävla kul att man ska jobba idag och inte hinner gå ut i solen! Bajs. Om det inte är sol imorgon slår jag någon jävligt hårt säger jag bara!




Och till detta sitter den klassiska knuten på skallen. Kul liksom, väldigt varierande... Suck, det suger ju att man inte får ha utsläppt hår eller naglack! Tro mig naglack vill man ha... Aja time to work.

Yesterday



Elin, stenras





Detta är bilder från i påskas då jag skrev ut på min andra blogg att jag sökte om någon som ville vara modell för en dag! Så här har vi Elin som fick följa med mig och Linnea under en heldags utflykt! Vi hade med oss smink och matsäck! Det var riktigt mysigt och roligt! Framförallt lärorikt. Vi kommer nog att sätta upp en sådan snarlik fotografering igen. Håll utkik om du är intresserad!

Jobbig jobb dag.

Jaa, vad ska jag bjuda på idag då? Bilder från arkivet eller texter från arkivet? Inget nytt, tiden springer ifrån mig. Haft det lite körit på senaste tiden, känns det som i alla fall. Många skulle nog kalla det riktigt lugnt. Resten av veckan ska jag nog klämma in lite saker, som tex jobb, planering inför jobb, fotografering, leka med Linnea, besöka en ny affär och testa nya taco stället! Kanske kolla på bio också?? Vem vet, beror på vad man orkar.

Nånting jag måste fixa är att lägga in våra annosörer på bloggen, segt. Förhoppningsvis tar jag mig tiden och gör det imorgon! Annars får jag snacka med cribba han är väl kingshit på sånt där! Vi får väl se helt enkelt! Vill ha ledighet nu så att jag kan ladda upp kamera och köra igång med fotandet!

Second hand





För någon timme sedan gjorde jag ett blogg inlägg genom mobilen men det tycks inte komma fram? Idag har jag farit runt hela dagen. Har hunnit övningskört en del och har även hunnit med lite shopping. Hittade en tröja en klänning och en kjol. Är sååå nöjd!
Resten av dagen blir slapp och till kvällen blir det ett dop i havet!

-

Tänker inte be om ursäkt för min frånvaro, jag behövde detta. Samla krafter! Och idag har jag varit filosofisk. Hoho. Vet inte om jag ska dela med mig av det eller om jag bara ska låta det vara. Vara något som finns i min skrivbok för att det var skönt att skriva så att allt runt omkring bara släppte. Idag har varit en riktigt konstig dag på så många sätt och vis. För mig har den väl mest satt igång min gamla tankar hjärna som jag nu för en tid lagt bakom mig. Idag blev jag gamla Ullis igen som ifrågasätter allt och bara vill ha svar. Raka och ärliga svar. Men ibland är det en konst att kunna tiga. Jag vet inte vart tiden för mig!

jaja simon är här nu! Ska gå å lägga mig och ta igen sömnen jag missade igår! Imorgon är jag tillbaks igen!

Tillbaka

Är hemma efter en helg hos mormor. I fredags var jag och mormor inne i stan och shoppa, blev tyvärr bara ett par jeans och en ögonfransböjare för mig. Hittade verkligen ingenting! I lördags dvs igår åkte jag och mormor till min morfars grav och plantera lite blommor och tände ett ljus för honom. Sen åkte vi ut till ringvägen där mina päron låg och sola, där badade vi lite och sedan drog vi hem och åt middag. Senare på kvällen åkte vi ner igen till havet och tog ett kvälls dopp. Ursäkta för knackig bild men har fått repor på glaset